• تاریخ انتشار : یکشنبه 30 آذر 1399 - 8:19
  • کد خبر : 1722
  • چاپ خبر

کوه ” هوا ” در جنوب فارس و افزایش چشمگیر حیات وحش

ایجاد شرایط زیستی مناسب برای جمعیت کل و بز و قوچ و میش در منطقه شکار ممنوع کوه ” هوا ” در جنوب فارس موجب افزایش چشمگیر گونه‌های زیستمند در این پهنه طبیعی شده است طوری که طی سرشماری روزهای گذشته یک هزار و ۵۰۳ گونه زیستمند در این پهنه سرشماری شده است.

به گزارش پایگاه خبری افق فارس، بر اساس آمارهای موجود در سرشماری سال گذشته حدود ۸۰۹ گونه زیستمند از کل و بز و قوچ میش لارستان در کوه هوا شناسایی و سرشماری شده بود افزایش کمتر از دو برابری این گونه ها بیانگر شرایط زیستی مناسب برای حیات وحش و موجودات زیستمند در کوه هواست.

منطقه شکارممنوع کوه هوا و تنگ‌خور با وسعت ۱۲۹ هزار و ۶۵۸ هکتار در جنوب استان فارس و در حوزه سه شهرستان لامرد ، خنج و گراش واقع شده‌ و یکی از ۲۰ منطقه شکارممنوع محیط زیست استان فارس به‌شمار می‌رود.

سرشماری گونه های شاخص منطقه کوه هوا با حضور مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس و ۴۶ نفر از اعضای انجمن پایشگران زمین و زندگی علامرودشت انجام شده است.

محمد علی سلمان پور، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان لامرد روز یکشنبه اعلام کرد: ۱۵۰۳ راس مجموع حیات وحش سرشماری شده شامل تعداد ۷۲۰ راس قوچ و میش لارستان و تعداد ۷۸۳ راس کل و بز در این منطقه بوده است.

سلمان پور حفاظت مشارکتی را مهم ترین دلیل افزایش جمعیت حیات وحش منطقه شکار ممنوع کوه هوا برشمرد و افزود: انجمن پایشگران زمین و زندگی علامرودشت لامرد فعالیت جدی حفاظت از این گونه‌ها را با همکاری اداره حفاظت محیط زیست شهرستان لامرد از سال ۱۳۹۵ آغاز کرد و با احداث ۱۰ باب آبشخور و یک باب پاسگاه قرقبانی و استخدام ۳ قرقبان در قالب حفاظت مشارکتی سبب افزایش چشمگیر جمعیت حیات وحش منطقه شکار ممنوع کوه هوا شده است.

وی اظهار داشت : منطقه شکار ممنوع کوه هوا و تنگ خور از سال ۱۳۷۸ به عنوان منطقه شکار ممنوع انتخاب شده ‌است. به منظور حفاظت از این منطقه در سال ۱۳۸۰ پاسگاه محیط‌بان کوه هوا ساخته می‌شود و چهار نفر محیط‌بان از حیات وحش این منطقه حفاظت می کنند.

وی بیان کرد: منطقه شکار ممنوع کوه هوا و تنگ خور از نظر تنوع زیستی میزبان زیرگونه قوچ و میش منحصر به فرد لارستان و کل و بز است. چهار گونه گربه سان مانند پلنگ، کاراکال، گربه جنگی و گربه وحشی در این منطقه، زیست می‌کنند و همچنین روباه معمولی و شاه روباه یافت می‌شود.

به گفته رئیس اداره حفاظت محیط زیست لامرد، پنج گونه مار سمی جعفری،کبری سیاه،شاخدار و افعی پلنگی در منطقه مذکور وجود دارد و گونه های نظیر عقاب دوبرادر در این منطقه زاداوری دارند و پرندگانی مانند کبک و تیهو در آنجا یافت می‌شود.

این مقام مسئول افزود: طی آمار سرشماری سال گذشته از این منطقه، جمعیت کَل، بُز و قوچ و میش از تعداد ۸۴ راس در سال ۹۵ به ۸۰۹ راس در سال ۹۸ رسیده بود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

لینک کوتاه

برچسب ها

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.