• تاریخ انتشار : سه شنبه 11 مرداد 1401 - 18:22
  • کد خبر : 3514
  • چاپ خبر

اهمیت دولت الکترونیکی در تسهیل فرایندهای مالیاتی

به گزارش پایگاه خبری افق فارس، صفیه عبداله زاده – خبرنگار/پس از مطرح شدن تجارت الکترونیکی در سال های اخیر، پدیده نوینی که به تازگی مطرح گردیده است دولت الکترونیک می باشد. دولت الکترونیک را می توان، با عنوان بهینه سازی کامل ارائه خدمات، مشارکت شهروندان و اداره امور دولتی از طریق تکنولوژی اینترنت و

به گزارش پایگاه خبری افق فارس، صفیه عبداله زاده – خبرنگار/پس از مطرح شدن تجارت الکترونیکی در سال های اخیر، پدیده نوینی که به تازگی مطرح گردیده است دولت الکترونیک می باشد. دولت الکترونیک را می توان، با عنوان بهینه سازی کامل ارائه خدمات، مشارکت شهروندان و اداره امور دولتی از طریق تکنولوژی اینترنت و وسایل ارتباط جمعی نامید. توسعه قابلیت های الکترونیکی در نمایندگی های دولتی، دسترسی مستقیم شهروندان به سیستم های پشتیبانی خدمات (خدمات آنلاین) را فراهم می کند. هیچ سیاست و نظامی در سیستم اقتصادی پایدارتر و قدیمی تر از نظام مالیاتی نیست و این نظام باید متناسب با اقتصاد رشد یابد تا علاوه بر تسهیل پیشرفت با اقتصاد کشور نیز منطبق شود، آن چیزی که امروز نظام های مالیاتی دنیا با آن مواجه هستند، نظام مالیاتی الکترونیکی در کنار دولت الکترونیکی است. یکی از موضوعات با اهمیت در خدمات مالیاتی مبتنی بر دولت الکترونیک، میزان رضایت مودیان از خدمات مالیاتی ارائه شده می باشد، عدم رضایت مودیان مالیاتی می تواند بر قانون پذیری ایشان و میزان عمل به تکالیف قانونی موثر باشد.

مالیات به عنوان یک بخش از درآمدهای دولت نقش مهمی در اقتصـاد هـرکشـور دارد .آگـاهی از میـزان وصول درآمدهای مالیاتی نقش مهمی در پیش بینی بودجه دولت و برنامه ریزی های آتی جهت توزیع و مصـرف آن دارد .امروزه نقش نظام های مالیاتی در هر کشـوری در تـأمین درآمـدها از محـل وصـول منـابع مالیـاتی بـر هیچکس پوشیده نیست .پیشرفت روز افزون علم و استفاده از ابزارهای جدید ارتباطی و اطلاعاتی نیاز به رایانه و اینترنت را امری ضروری نموده است .روند تکاملی تشخیص مالیات در سطح کشورهای پیشـرفته جهـان نشـان دهنده کاهش استفاده از ابزارهای سنتی جهت تشخیص مالیات و روی آوری بـه اسـتفاده از مالیـات الکترونیکـی بصورت چشمگیری می باشد.

از آنجایی که اجرای طرح های مربـوط بـه تجـارت الکترونیـک در کشـور یکـی از اهـداف اصـلی دولـت الکترونیک بوده، مباحثی نظیر سیستم “مالیات الکترونیک ” از ابتدا در کشور اهمیت ویژه ای یافت و سرمایه گـذاری های فراوانی روی آن انجام شد .امروزه یکی از بارز ترین نشانه های دولت الکترونیک در کشـور هـای پیشـرفته تعامل شهروندان با دولت در نظام های مالیاتی است که در این بخش سازمان امـور مالیـاتی کشـور مـا نیزتـاکنون اقداماتی را انجام داده است.خدمات پرداخت الکترونیکی وخدمات غیرحضوری رابطه مثبت و معناداری با رضایت مؤدیان مالیاتی دارد. میتوان گفت پرداختهای غیرحضوری ضمن تسهیل در رفت وآمد مؤدیان وکاهش هزینه های پرداخت مالیات به ارتقای سطح رضایت مؤدیان کمک می کند.

لینک کوتاه

برچسب ها

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.